Monitoren en bijsturen

We blijven inzetten op vroegsignalering. We zetten de samenwerking met Geldfit voort. We bereiken inwoners op een laagdrempelige manier, doordat we het geldloket een structureel karakter geven.
Dit is een proces wat we continu blijven monitoren. Waar nodig, brengen wij wijzigingen aan in onze armoede- en schuldenaanpak. Bij de bepaling hiervan maken we ook gebruik van verschillende landelijke en lokale monitors, zoals de Landelijke Monitor Vroegsignalering, het dashboard van Geldfit, en de managementrapportage van de GKB. Daarnaast zijn de beleving en ervaringen van onze inwoners en maatschappelijke partners (inclusief subsidiepartners) van belang.
Kwaliteit (toelichting)
Het afgelopen jaar zijn er voortgangs- en eindgesprekken gevoerd met onze samenwerkingspartners. Hierbij is gekeken naar de cijfers van het afgelopen jaar en naar wat er goed gaat en wat er beter kan in de samenwerking, en daar waar nodig bijgestuurd. Daarnaast zijn andere lokale cijfers inzichtelijk gemaakt en geduid door middel van monitors en dashboards (en vergeleken met landelijke cijfers indien van toepassing). Bijvoorbeeld als het gaat om het aantal mensen dat het afgelopen jaar gebruik heeft gemaakt van de Voorzieningenwijzer en Geldfit, het aantal signalen dat we binnen hebben gekregen als het gaat om vroegsignalering, het aantal inwoners dat bij de GKB zit en het aantal inwoners dat de weg naar het Geldloket wist te vinden. Dit helpt ons om de juiste conclusies te kunnen trekken en de juiste vervolgstappen te kunnen zetten. Daar waar aanpassing/verbetering noodzakelijk is wordt bijgestuurd en daar waar het goed gaat wordt gecontinueerd.