Het Meppeler akkoord onderwijs en zorg voor de jeugd is vastgesteld. In het Meppeler akkoord is samen met het onderwijs en welzijnspartners beleid ontwikkeld om de zorg samen in te richten. Vanaf volgend jaar starten we met de uitvoering van de gemaakte afspraken. Het doel is om samen met de scholen de ondersteuning af te stemmen en samen op te trekken. Verder zullen een aantal trajecten worden ingezet om te voorkomen dat de vraag naar de zorg in een latere leeftijd toeneemt.

Kwaliteit (toelichting)

Naar aanleiding van het in 2021 vastgestelde Meppeler Akkoord Onderwijs en Zorg voor de Jeugd is in 2022 vanuit de Lokaal Educatieve Agenda een meerjarenplan 2022 en 2023 opgesteld. Hierin zijn actiepunten uitgewerkt waar we mee zijn gestart. Een voorbeeld hiervan is dat we aan de slag zijn gegaan met de school als werk- en vindplaats in relatie tot kansengelijkheid.

Daarnaast hebben we met het Meppeler Akkoord een beweging op gang gebracht waarmee we onderwijs en zorg samenbrengen. Zo hebben we in 2022 middelen passend onderwijs en jeugdzorg gebundeld in afstemming met het samenwerkingsverband Primair Onderwijs. Hierdoor is het mogelijk gemaakt dat onderwijs en zorg op school integraal aangeboden wordt aan kinderen die uitvallen in het regulier onderwijs. Hiermee is bewerkstelligd dat 85% van deze kinderen binnen het regulier onderwijs kan blijven.